Overijssel

Ballonvaren in Overijssel

Ballonvaren in Overijssel kunt u met alle ballonvaarders die zijn aangesloten bij de NATIONALE BALLONVAART BON. Bij de bestelling van de bon ontvangt u van ons een overzichtelijke lijst met de gerenommeerde ballonvaarders in deze provincie.

Overijssel is een provincie in het oosten van Nederland. De rivier de IJssel vormt in het zuidwesten grotendeels de natuurlijke grens met Gelderland. Overijssel grenst in het noorden aan Drenthe, in het noordoosten aan Nedersaksen, in het zuidoosten aan Noordrijn-Westfalen, in het zuiden en zuidwesten aan de provincie Gelderland, in het uiterste westen aan Flevoland en in het noordwesten aan Friesland. De hoofdstad van Overijssel is Zwolle.

In Overijssel liggen onder andere de volgende grotere steden: Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo, Kampen, Oldenzaal en Zwolle. Overijssel wordt gekenmerkt door een sterke concentratie van Hanzesteden. Zwolle, Kampen, Hasselt, Deventer, Ommen en Oldenzaal worden als Hanzestad vernoemd in het Hanzeverbond. Ootmarsum is bekend vanwege zijn landelijke ligging en vooral de rijke tradities. Zwolle is de hoofdstad van Overijssel. Enschede is de grootste stad. Hengelo is de enige stad die vroeger geen stadsrechten had. Je kunt Overijssel onderverdelen in 3 delen: De kop van Overijssel, Salland en Twente. Elke streek heeft zijn eigen uiterlijk. In de kop van Overijssel tref je veel water (meren) aan, Salland heeft heuvels met veel weilanden en in Twente zie je veel bossen. Kortom in Overijssel is veel te ontdekken!!