Drenthe

Ballonvaren in Drenthe

Ballonvaren in Drenthe kunt u met alle ballonvaarders die zijn aangesloten bij de NATIONALE BALLONVAART BON. Bij de bestelling van de bon ontvangt u van ons een overzichtelijke lijst met de gerenommeerde ballonvaarders in deze provincie.

Drenthe is gelegen in het noordoosten van het land. Grofweg gezien grenst ze in het noorden aan de provincie Groningen, in het oosten aan de Duitse deelstaat Nedersaksen, in het zuiden aan de provincie Overijssel en in het westen aan de provincie Friesland. De hoofdstad en tevens grootste plaats is Assen; de gemeente met de meeste inwoners is Emmen. Andere gemeenten zijn:   Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld,Tynaarlo, Westerveld,  De Wolde.

Drenthe is de dunstbevolkte provincie van Nederland en heeft zijn landelijke karakter goed weten te behouden. Echt grote steden zijn er dan ook niet en het merendeel van de bevolking woont in de dorpen op het platteland. Assen is vooral bekend om zijn TT-races op het circuit ter plaatse. Dat Drenthe al vroeg door mensen werd bewoond, blijkt uit de aanwezigheid van 52 hunebedden. Dit zijn megalithische grafmonumenten, bestaande uit zwerfstenen die aangevoerd zijn in de voorlaatste ijstijd. Van de 53 hunebedden die in Nederland voorkomen staan er 52 in Drenthe en één in de provincie Groningen. plaatse.