Limburg

Ballonvaren in Limburg

Ballonvaren in Limburg kunt u met alle ballonvaarders die zijn aangesloten bij de NATIONALE BALLONVAART BON. Bij de bestelling van de bon ontvangt u van ons een overzichtelijke lijst met de gerenommeerde ballonvaarders in deze provincie.

Limburg is een van de twaalf provincies van Nederland en ligt in het zuidoosten van het land. Limburg wordt in het noordoosten begrensd door Gelderland, in het noordwesten door Noord-Brabant, in het westen en zuiden (Voeren) door de Belgische provincie Limburg, en eveneens in het zuiden door de Belgische provincie Luik en in het oosten door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De hoofdstad is Maastricht. Maar liefst 14 plaatsen in Limburg bezaten ooit stadsrechten: Wessem,

Maastricht, Roermond, Sittard, Nieuwstadt, Susteren, Montfort, Kessel, Venlo, Echt, Gennep,

Weert, Valkenburg, Thorn. Born is bekend om zijn automobielfabriek. Limburg kenmerkt zich door een duidelijke eigen identiteit, die onder andere bestaat uit een eigen streektaal, het Limburgs. Culturele bijzonderheden zijn de vele kerkkoren, fanfares, harmonieorkesten en schutterijen en culinaire specialiteiten als de Limburgse vlaai. Er zijn rond de tien verschillende brouwerijen: Bier-op-Maat brouwerij De Fontein in Stein, Lindeboom-brouwerij in Neer, de Brand-brouwerij in Wijlre, de Gulpener-brouwerij in Gulpen, de Christoffel-brouwerij in Roermond, de Hertog Jan Brouwerij in Arcen, de Alfa-brouwerij in Thull, en andere. De Maastrichtse Brouwerij De Ridder, die sinds 1982 Heinekendochter was, werd in 2002 gesloten. Net als Leeuw-brouwerij in Valkenburg; dit bier wordt sinds 2006 in Belgiƫ gebrouwen.