Groningen

Ballonvaren in Groningen

Ballonvaren in Groningen kunt u met alle ballonvaarders die zijn aangesloten bij de NATIONALE BALLONVAART BON. Bij de bestelling van de bon ontvangt u van ons een overzichtelijke lijst met de gerenommeerde ballonvaarders in deze provincie.

Groningen is de noordelijkste provincie van Nederland. ‘Er gaat niets boven Groningen’ is dan ook niet voor een passende slogan voor deze provincie. Met als hoofdstad de gelijknamige stad Groningen.

De provincie wordt ook wel Stad en Ommelanden genoemd, omdat historisch de stad (van oorsprong Saksisch) en het omringende platteland (van oorsprong grotendeels Fries), een gelijkwaardige positie in het gewest innamen. De drie historische Ommelander kwartieren zijn Hunsingo, Fivelingo en het Westerkwartier. Groningen is lang een toeristisch onbekend gebied gebleven. Het culturele erfgoed, vooral de stad en de vesting Bourtange en bezienswaardigheden als het Nationaal Park Lauwersmeer, de Hortus Haren en de natuur in Westerwolde en het Westerkwartier vormen de belangrijkste redenen voor toeristen om naar de provincie Groningen te komen. Vooral de stad heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot geliefd doel voor dagtrips en lange weekends, niet alleen voor Nederlanders, maar in toenemende mate ook voor buitenlanders.

De provincie Groningen bestaat uit 23 gemeenten, o.a.: Groningen, Leek, Delfzijl, Stadskanaal, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Veendam, Appingedam, Slochteren, enz.