Flevoland

Ballonvaren in Flevoland kunt u met de onderstaande ballonvaarders die zijn aangesloten bij de NATIONALE BALLONVAART BON:

» www.balloonteam.nl

» www.airemotion.nl

» www.4cb.nl

» www.robwiegers.nl

» www.vipballon.nl

» www.metdewindmee.nl

» www.greetzz-ballonvaart.nl

» www.basballonvaart.nl

» www.ballonvaren.net

Ballonvaren in Flevoland

Flevoland is een provincie in het midden van Nederland. Het is de jongste van de twaalf provincies en bestaat uit de Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland, alle ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland. De provincie Flevoland kenmerkt zich door veel open ruimte en een strakke indeling. De provincie bestaat uit twee delen: de Noordoostpolder, dat een voortzetting is van het vasteland, en de Flevopolder, het grootste kunstmatige eiland ter wereld. De Flevopolder is met bruggen (onder andere Stichtse Brug, Hollandse Brug en Ketelbrug), een spoortunnel (Drontermeertunnel) en een dijk (Houtribdijk) verbonden met het vasteland.

De provincie ligt gemiddeld ongeveer 5 meter onder de zeespiegel. Lelystad is de provinciale hoofdstad. Andere plaatsen in de provincie zijn Almere, Dronten, Emmeloord en Zeewolde. Behalve steden, dorpen en polders heeft Flevoland ook een aantal bosgebieden en recreatiegebieden. Verder zijn er goede recreatiemogelijkheden op de randmeren; het Veluwemeer (oost), Eemmeer en Gooimeer (zuid) en Ketelmeer (noord) en op het IJsselmeer en het Markermeer. Bij Biddinghuizen is het attractiepark Walibi Holland te vinden.