Faq

Wanneer u een ballonvaart koopt als een cadeau voor een speciale gelegenheid, kunt u een Nationale Ballonvaart Bon kopen, die 12 maanden geldig is en die u op de dag zelf kunt geven. De ontvanger is vrij de datum en locatie te kiezen voor zijn vaart. Mocht u al een datum in gedachten hebben, dan kunt u ook rechtstreeks voor deze datum boeken.
Als algemene regel geldt dat u een ballonvaart 2 tot 3 weken tevoren boekt of langer van tevoren als het om een avond in het weekend gaat of om een nationale feestdag. Hoe meer informatie u ons kunt geven over de gevraagde datum hoe beter wij aan uw verzoek kunnen voldoen.
Indien u dat wenst, kunnen wij u een plattegrond sturen van de opstijglocatie met de bevestiging van uw boeking. U moet zelf naar de opstijglocatie of het ontmoetingspunt reizen.
U moet erop rekenen dat het geheel toch zeker drie tot vier uur in beslag neemt, soms zelfs langer. De ballonvaart begint met de voorbereiding en het opblazen van de ballon en een veiligheidsvoorlichting. De ballonvaart zelf duurt tenminste een uur. Zodra we geland zijn, pakken we de ballon in, drinken champagne, geven u een persoonlijk ballonvaartcertificaat en zorgen voor transport terug naar de opstijglocatie. Wij raden u aan om aansluitend aan de ballonvaart geen dinerreservering te maken, omdat wij geen eindtijd kunnen garanderen.
Onze ballonvaarders zullen u  wanneer nodig  uitnodigen mee te helpen met de voorbereiding en later ook weer het inpakken van de ballon en zij zullen u instructie geven hoe dat wordt gedaan.
Onze manden hebben gaten om uw voet in te zetten, waardoor u in en uit de mand kunt klimmen. Mocht u hierbij wat hulp nodig hebben, dan is de bemanning gaarne bereid u hierbij te helpen. De wat grotere manden zijn uit het oogpunt van veiligheid verdeeld in verschillende compartimenten, waarin gewoonlijk drie of vier passagiers plaatsnemen.
Indien u dat wenst, kunnen wij u een plattegrond sturen van de opstijglocatie met de bevestiging van uw boeking. U moet zelf naar de opstijglocatie of het ontmoetingspunt reizen.
Dit is afhankelijk van de windsnelheid op de dag van de vaart. De gemiddelde afstand die afgelegd wordt in een heteluchtballon is 18 tot 30 km., maar kan ook 4 of 40 km. zijn!
Welke kant de ballon op vaart is geheel afhankelijk van de windrichting op de dag van de vaart, geen twee vaarten zijn hetzelfde. Een heteluchtballon reist met de wind kan niet bestuurd worden zoals een jacht, dus is het niet mogelijk om een vaart over een specifiek huis, dorp of stad te garanderen.
Zij zijn welkom om te komen kijken naar het opblazen en opstijgen van de ballon en het is voor hen ook mogelijk de ballon in hun eigen auto te volgen. Wilt u hen vragen contact op te nemen met het volgteam op de opstijglocatie ?
Nee, dat kan niet. Als de ballonvaarder de weerscondities veilig acht gaat de ballonvaart door. Het is onmogelijk zonneschijn te garanderen, maar we zullen nooit met regen, slecht zicht of ongeschikte weerscondities varen.
Ballonvaren vereist heel speciale weerscondities voor een veilige, legale en voor de passagiers prettige vaart en is geheel afhankelijk van het weer. Elke ballonvaarder zal zijn passagiers een telefoonnummer en informatie geven om te bellen ter bevestiging dat het weer geschikt is om te varen. Wanneer het weer ongeschikt is om te varen kan dan een andere datum afgesproken worden. Ballonvaarten worden normaal tot vier weken verder in de tijd opgeschoven.
Er is geen bovenlimiet. Onze oudste passagier was 90 jaar oud en een ballonvaart was haar levenswens ! Als voorzorg voor oudere passagiers is het wenselijk een doktersverklaring te vragen voor een ballonvaart. Kinderen moeten langer dan 1.40 m zijn en kinderen tot 16 jaar moeten vergezeld zijn door een volwassene.
We zijn niet gekwalificeerd een mening te uiten dat u fit bent om te varen en u moet ons verzekeren dat u fit bent om te varen. U moet niet varen als u een serieuze medische conditie hebt of kort geleden bent geopereerd, tenzij u een doktersverklaring hebt dat u fit bent om ballon te varen. U moet ook niet varen als u in verwachting bent of drugs gebruikt of onder invloed van alcohol verkeert.
Er zijn veel verschillende niveau's in handicaps, dus is het zaak dit met ons te bespreken. Op dit moment zijn wij niet in staat vaarten te verzorgen voor mensen in een rolstoel, eenvoudig door het feit dat onze manden niet gecertificeerd zijn een rolstoel te vervoeren, maar meestal weten we wel iemand die dat wel kan !
Geen zorg ! Als de ballon omhoog gaat is er geen gevoel van snelle stijging, meer een gevoel dat de grond van u afgaat. Er is ook geen gevoel van beweging: er is juist een geweldig gevoel van vrede en rust, nog versterkt door het gebrek aan wind  omdat u reist met de win!
U hebt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. U kunt de bon(nen) dus binnen die tijd retourneren en na ontvangst ontvangt dan uw aankoopbedrag terug. Daarvoor moet u dit formulier (pdf) gebruiken.
Alle genoemde tarieven zijn inclusief BTW.
Wij streven ernaar om uw bestelling binnen 24 uur te verzenden. U kunt de bon ook afhalen, bel ons eerst even.
Dan is nog niets aan de hand. Stuur dan een mail naar nbb@balloonteam.nl. We reageren dan binnen een paar uren.
Bellen mag ook: 0654 793510 of 073 6142684.

Mocht u nog andere vragen hebben of meer informatie wensen, neemt u dan contact op met het team van de Nationale Ballonvaart Bon.